Selecteer een pagina

PS 3D 2014-03-13

Nieuws – De stijgende toegankelijkheid en populariteit van 3D-printers krijgt een duw in de rug van Adobe. Tot verrassing van velen voegt de softwaremaker uitgebreide ondersteuning toe aan Photoshop voor 3D-printers.

Vandaag krijgt Photoshop en de rest van Adobe’s Creative Suite een update. Versie 14.2 heeft een groot aantal verbeteringen en uitbreidingen gekregen. Het toevoegen van de mogelijkheid tot 3D-printen valt hiervan het meest op.

Ingrijpen bij slappe modellen

Het was al mogelijk om in het softwarepakket 3D-modellen te maken. Vanaf nu kunnen designers deze modellen voor 3D-printers aanpassen. Photoshop let onder andere goed op de materiaalkeuze en grijpt in als de modellen niet stevig genoeg zijn. Volgens Adobe moeten designers zich niet bekommeren om de technische details van 3D-printen, waardoor ze zich volledig op hun vak kunnen richten.

Nederlandse 3D-printdienst

Modellen kunnen direct vanaf Photoshop naar ondersteunde 3D-printers gestuurd worden, zoals het populaire MakerBot. Een eigen 3D-printer is trouwens niet nodig. Het nieuwe Photoshop werkt ook samen met het Nederlandse Shapeways. Een dienst die op aanvraag 3D-modellen uitprint en bezorgt.

Bron: Webwereld 16-01-2014